Procedura de criolipoliză CoolTech reduce eficient țesutul adipos localizat, având un sistem de răcire controlat, incorporat într-un dispozitiv cu vacuum. Cu ajutorul acestuia, sunt afectate doar celulele grase, în timp ce tegumentul, fibrele de colagen și restul țesuturilor sunt protejate. Criolipoliza este folosită în clinicile europene de profil și se bucura de un mare succes, în rândul bărbaților și în cel al femeilor, deopotrivă.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?
Aplicatorul trage în cavitatea acestuia țesutul adipos printr-un efect de vacuum ce oprește temporar circulația sangvină și facilitează înghețarea celulelor grase. După acest tratament, se instalează procesul natural de eliminare al grăsimilor printr-un sistem de reciclare realizat de organism. Macrofagii, enzime ale corpului nostru care funcționează ca niște „gunoieri” pentru toate țesuturile moarte, sunt atrași în locul respectiv și desfac celulele în componente primare, ca aminoacizi și apoproteine, pe care corpul nostru le refolosește pentru a realiza funcțiile naturale.

CoolTech este singurul aparat care răcește până la -8 grade Celsius, în mai puțin de cinci minute, reducând disconfortul simțit în timpul tratamentului, spre deosebire de celelalte aparate de criogenare existente pe piață, care ajung doar la -3 grade, în 10 minute!

Fiecare dintre noi are un număr finit de celule adipoase. Un adipocit conține apă, glicerol și acizi grași (până la 5 tipuri). CoolTech este singurul capabil să distrugă patru din cei cinci acizi grași, cel de-al cincilea fiind singurul care poate fi eliminat definitiv la o temperatură de -43 de grade Celsius.

Pe scurt:
Sistemul de vacuum al CoolTech reține doar grăsimea în exces, protejând, în același timp, și restul țesutului și fibrele de colagen.
Vacuumul scade circulația sangvină din zona de tratament, ceea ce determină un control targetat al zonei țintă.
Țesutul adipos intră în contact cu plăcuțele de răcire ale aplicatorului. Acestea generează efectul de răcire până când țesutul ajunge la temperatura programată.
Tratamentul nu trebuie să dureze mai puțin de 60 minute pentru a obține rezultatele dorite. După tratament, grăsimea este eliminată gradual, printr-un proces metabolic natural, cu ajutorul macrofagilor care metabolizează adipocitul, descopunându-l în ingrediente primare, pe care corpul le refolosește pentru a realiza funcțiile obișnuite.

Zone de acțiune:
Abdomen inferior și superior
Genunchi
Spate
Coapsă externă și internă
Gambe
Brațe

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE SLĂBIREA PRIN CRIOLIPOLIZĂ COOLTECH
Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de grosimea stratului de grăsime, sunt necesare 1 până la 3 ședințe. Perioada dintre ședințe trebuie să fie de minimum 45 de zile.

Care vor fi rezultatele și când vor fi vizibile? 
În funcție de grosimea stratului inițial de grăsime, pierderea va fi de până la 8 cm; în ceea ce privește procentul de țesut adipos, acesta se va reduce cu aproximativ 30%. Aproximativ 40% din rezultate vor începe să fie vizibile după 15 zile, dar perioada optimă pentru a putea observa rezultatele este de minimum 6 săptămâni. Rezultatele pot să difere de la persoană la persoană.

Căror persoane li se recomandă criolipoliza? 
Criolipoliza este recomandată pentru toate zonele cu țesut adipos localizat. Candidatul ideal  este o persoană care dorește să reducă stratul de grăsime de pe anumite zone ale corpului: abdomen, șolduri, coapse, fese, brațe, etc.

Ce simte pacientul în timpul tratamentului?
Procedura nu este dureroasă pentru pacienți. La început, ei simt o presiune în zona de tratament (cauzată de  vacuum) și un disconfort la finalul tratamentului, când sângele începe să circule iarăși în zona tratată.
După finalizarea procedurii, de obicei, în zona de tratament va fi prezentă o roșeață și o oarecare amorțeală care poate dura câteva ore. În mod excepțional, pot apărea mici hematoame care vor dispărea în câteva zile.
Pacientul se poate întoarce la activitățile sale zilnice imediat după tratament,  fără a simți vreun disconfort.

Care este diferența față de alte proceduri?
Rezultatele criolipolizei constau în reducerea vizibilă și naturală a țesutului gras, fără a experimenta metode invazive, chirurgicale, precum liposucția. În același timp, nu există riscul de a afecta țesuturi adiacente.

Rezultatele sunt definitive?
Adipocitele (celulele grase) sunt eliminate treptat  prin metabolismul natural al corpului. Cu o dietă normală și cu exerciții fizice, rezultatele vor fi durabile.
Procedura de înghețare a țesutului gras nu necesită incizii și anestezie, precum liposucția, și nici injectările care se realizează în cadrul altei proceduri de remodelare, numită mezoterapie. Nu este necesară internarea și nu implică niciun disconfort pentru persoana care apelează la ea, așa încât, în timpul procedurii, se poate citi, asculta muzica și chiar dormi. De asemenea, nu implică nicio perioadă de recuperare. Persoana în cauză poate reveni la activitățile obișnuite, inclusiv la exerciții fizice, imediat după terminarea ședinței.

by Maria Alexandra