Lăptişorul de matcă pur reprezintă un ingredient natural eficient în măştile pentru tenul gras, hidratând pielea şi normalizând secreţia de sebum. Încearcă aceste 5 măşti pentru tenul gras cu lăptişor de matcă pur şi alte produse naturale!

Seboreea (ten gras) este o afecţiune dermatologică, manifestată printr-o secreţie excesivă a glandelor sebacee. De obicei, seboreea debutează la pubertate şi se estompează la varsta adultă, însă foarte multe persoane se confruntă cu această problemă de-a lungul întregii vieţi. Este destul de uşor sa recunoaştem seboreea. Pielea se simte uleioasă la atingere, mai ales în zona T – nas şi zona centrală a frunţii – şi are un aspect lucios.

    Tenul gras are adesea porii dilataţi, fapt ce conferă pielii un aspect de coajă de portocală. Punctele negre sunt şi ele un semn al seboreei, deoarece porii dilataţi şi excesul de sebum atrag murdăria şi impurităţile şi duc la apariţia inesteticelor puncte negre.

    Datorită problemelor serioase pe care le ridică tenul gras, au apărut nenumărate produse cosmetice dedicate acestui tip de ten, care pot conţine însă conservanţi, coloranţi, parfumuri şi alte substanţe chimice care pot agasa tenul. Este de preferat să foloseşti tratamente cu ingrediente naturale, preparate de tine în casă. Măştile naturale pentru ten gras pot conţine: roşii, căpşuni, piersici, banane, suc de lămâie, suc de castravete, infuzie de levănţică, salvie, petale de trandafir, dar, mai ales, produse apicole. Pentru un rezultat optim, din aceste măşti ar trebui să nu lipsească lăptişorul de matcă pur.

Lăptişorul de matcă pur conţine numeroşi nutrienţi care ajută la regenerare – flavonoizi, acizi nucleici, acid decanoic, enzime şi hormoni, dar şi vitamine şi minerale, cum sunt vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acetilcolină şi zinc. Acesta normalizează secreţia de sebum, hrăneşte şi hidratează tenul în profunzime şi contribuie la producerea de colagen, adică îl ajută să îşi păstreze elasticitatea şi aspectul tânăr şi frumos pentru cât mai mult timp.

Iată 5 reţete simple de măşti pentru tenul gras cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale.

Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul. Masca se aplică pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor.

Mască pentru ten gras cu lăptişor de matcă pur şi argilă
Ingrediente necesare:
- 2 linguri suc de castravete
- 1 lingură argilă
- 1 linguriţă miere crudă
- 1g lăptişor de matcă pur (o linguriţă dozatoare)
Amestecă toate ingredientele într-un recipient de plastic sau ceramică până se omogenizează. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru ten gras cu lăptişor de matcă pur şi aloe vera
Ingrediente necesare:
- 2 linguri gel de aloe vera natural
- 1 linguriţă miere crudă
- 1g lăptişor de matcă pur (o linguriţă dozatoare)
Amestecă ingredientele şi întinde masca pe faţă. Las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Descoperă şi alte secrete de frumuseţe cu produse apicole!

Mască pentru puncte negre cu lăptişor de matcă pur şi roşii
Ingrediente necesare:
- 1 lingură de pulpă pasată roşii
- jumătate de avocado pasat
- 1g lăptişor de matcă pur (o linguriţă dozatoare)

Amestecă ingredientele şi întinde masca pe faţă. Las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Utilizează această mască de 2 ori pe săptămână.

Mască pentru ten gras cu lăptişor de matcă pur şi tărâte de grău
Ingrediente necesare:
- 1 albuş de ou
- 4 linguri iaurt
- 1 lingură miere crudă
- 1 linguriţă polen crud
- 2 linguri tărâţe fine de grâu
- 1g lăptişor de matcă pur (o linguriţă dozatoare)
Bateţi albuşul spumă şi apoi încorporaţi pe rând toate celelalte ingrediente, până obţineţi o un amestec omogen. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru ten gras cu lăptişor de matcă pur şi tărâte de grău
Ingrediente necesare:
- 1 lingură de drojdie de bere proaspătă
- 2 linguri suc de grapefruit
- 1g lăptişor de matcă pur (o linguriţă dozatoare)
Diluează drojdia în sucul de grapefruit şi apoi adaugă lăptişorul de matcă pur. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

In cazul tenului gras, actiunea de normalizare a secretiei de sebum a laptisorului de matca pur este cu adevărat benefică.  Pentru o eficienţă crescută poţi adauga lăptişor de matcă pur în orice mască pentru ten.
 

by Maria Alexandra