Traim cea mai glorioasa perioada, noile formule de ingrijire fiind mai concentrate ca niciodata pe nevoile tenului supus unei vieti agitate si poluate. Asadar, iti prezentam „eroii“ fara de care tenul nostru ne-ar trada cearcanele, petele pigmentare, ridurile si alte imperfectiuni tipice maturitatii.

Secretul de pe noptiera: serumul
Sa incepem putin atipic, cu ingrijirea de seara, pentru ca exact la acest capitol trisam, cele mai multe dintre noi! Sincer sa-ti spun, ma exclud din acest grup, si asta pentru ca imi este foarte clar ca pielea se regenereaza cel mai bine in timpul somnului si, ce-i drept, deocamdata am timp sa imi acord un rasfat de 15 minute, seara de seara.

Curatare
In conversatiile pe care le am cu make-up artisti sau cu personaje renumite in industria frumusetii, se discuta tot mai des despre noi metode de demachiere. Periile faciale – electrice sau nu – vor deveni curand accesorii obligatorii. Desigur, pana cand acestea vor deveni populare si la noi, poate dura intre trei si cinci ani, dar te punem in garda.

Cea mai de succes perie este fara indoiala Clarisonic, care curata printr-un sistem cu o frecventa sonica de mai mult de 300 de miscari pe secunda si de sase ori mai eficient decat curatarea manuala. Dupa ce o folosesti, nu mai poti fara ea!

Sfaturi pentru un ten sănătos și frumos
 -> Menține tenul hidratat și hrănit în permanență. Utilizează cel puțin o cremă hidratantă de zi (ideal ar fi și un ser a cărui formulă foarte fină pătrunde adânc în straturile pielii) și una hrănitoare de noapte.
 -> Nu uita de hidratarea din interior: bea o cantitate cât mai mare de apă. Este indicată o cantitate de minim 2 litri de lichide pe zi, încearcă să le ții socoteala, mai ales vara.
 -> Curăță-ți tenul cel puțin de 2 ori pe zi – seara, înainte de culcare și dimineața înainte de aplicarea produselor de îngrijire și a machiajului. Folosește loțiuni cât mai delicate sau lapte demachiant.
 -> Pentru o curățare în profunzime (care să elimine stratul de celule moarte de la suprafața pielii și să permită astfel și produselor de îngrijire cotidiană să acționeze cât mai eficient), apelează la un scrub o dată pe săptămână. Folosește ingrediente naturale, din bucătărie: zahărul brun, sarea, mierea, cafeaua pot face minuni…
 -> Nu lăsa picăturile de apă să ți se usuce pe față, îți vor usca și pielea. Nu șterge energic tenul cu prosopul, doar usucă-l prin tamponare.
 -> Evită expuneri îndelungate la soare (chiar și în afara plajei, chiar și cu protecție solară).
 -> Utilizează în fiecare zi cel puțin un produs de protecție solară – poate fi ser, BB sau CC cream, fond de ten, spray post make-up…
 -> Nu exagera cu alcoolul și fumatul (ideal ar fi să eviți expunerea la fumul de țigară cât de mult posibil).
 -> Adoptă o dietă echilibrată! Nu abuza de grăsimi, zahăr și sare, dar consumă fructe și legume în cantități cât mai mari. Legumele verzi sunt cele mai bune, se zice!

Somnul face minuni la frumusețe… și nu este doar un mit!

by Maria Alexandra