Se spune ca remediul pentru orice este un pic din briza marii... si n-as putea fi mai mult decat de acord cu asta. Nimic nu se compara cu o zi petrecuta la malul marii pentru a scapa de griji, a-ti limpezi mintea si de a-ti reseta intreaga stare. Dar, daca literalmente ai observat ca ai o stralucire aparte dupa ce ai petrecut o zi pe plaja, totul s-ar putea datora „vitaminei marii” (asa cum imi place mie s-o numesc). Deci, se pare ca exista o multime de beneficii pe care apa sarata a marii o poate aduce frumusetii tale.

CURATARE
Asa cum te curati sub jetul de apa la dus sau faci o baie cu saruri de mare, asa si inotatul in mare iti poate curata intreaga piele de impuritati si tot felul de alte toxine. Marea are puterea de a ne curata, de asemenea, si mintea. :) Marea este adorata de multi, si se spune ca statul pe plaja si privitul spre apa poate fi o experienta extrem de calmanta (despre alte metode simple de calmare a mintii si eliberarea sufletului am scris aici).

EXFOLIERE
Mai mult decat orice altceva, apa sarata serveste pe post de exfoliant, iar daca ai inotat pana acum in mare sau ocean si ti-ai pipait pielea dupa, probabil ca esti de acord cu ce spun aici. Apa sarata poate curata delicat pielea de celulele moarte si alte impuritati, ajutand la catifelarea acesteia.

HIDRATARE
Desi ai putea crede ca apa sarata iti poate usca pielea, statul in apa marii, de fapt, te poate ajuta sa-ti hidratezi pielea. Cum asa? Vitaminele si mineralele gasite in apa sarata pot ajuta la blocarea umezelii in pielea atunci cand iti hidratezi pielea dupa inot. Dupa inot, aplica-ti pe corp o lotiune hidratanta (cum ar fi cea de la Jason cu germeni de grau si vitamina E ), iar pe fata o lotiune ultra-hidratanta precum cea cu trandafiri de la Odylique. Formulata pentru a retine hidratarea, aceasta lotiune usoara este incarcata cu uleiuri presate la rece, pline de vitaminele A, C si E, dar si acidul vital palmitoleic din uleiul de macadamia, care ajuta la combaterea imbatranirii pielii si distrugerii fibrelor de colagen din cauza radicalilor liberi si radiatiilor solare. (Si, este de la sine inteles, dar dupa inot, asigura-te ca-ti reaplici o crema pentru protectie solara cu spectru larg SPF 30 sau mai mult!)

by Maria Alexandra